top of page

Over LCCT

De afgelopen jaren werd de Chrono Trofee al georganiseerd, met diverse tijdritten in Limburg.

Eind 2016 kwam hier een einde aan doordat de organiserende stichting stopte.
Gezien het succes namen destijds TWC Noord-Limburg en Wielerclub Midden Limbug in 2017 het initiatief en in samenwerking met Limburg Cycling en het KNWU district Limburg werd de Limburg Cycling Chrono Trofee opgezet. Inmiddels zijn deze 2 verenigingen samen met MTB Baarlo gefuseerd tot Cycling Team Limburg.

In 2023 worden er 4 tijdritten georganiseerd. Drie door Cycling Team Limburgen een door stichting wielercomité Voerendaal.

Namens de verschillende organisatoren hebben Patrick Knoben (Cycling Team Limburg) en Jan Bock en Chris Coolen (Cycling Team Limburg) zitting in de samenwerking onder de naam Limburg Cycling Chrono Trofee. Daarbij worden ze op vele fronten ondersteund door manager Milan van Wersch van Limburg Cycling en daar waar nodig door de consul van KNWU district Limburg Wim Herberichs.

In een harmonieuze samenwerking komt elk jaar de tijdritkalender voor de Limburg Cycling Chrono Trofee tot stand.

De volgende categorieën zijn door de organisatie vastgesteld voor 2023:

- Jongens jeugd categorie 7 & Nieuwelingen                             - Meisjes jeugd categorie 6 & Nieuwelingen

- Elite/beloften/amateurs vrouwen  35-                                     - Junioren mannen

Elite/beloften/amateurs vrouwen  35+                                    - Junioren Vrouwen

- Amateurs/Sportklasse mannen 40-                                         - Masters/Sportklasse mannen 40+

- Elite/beloften mannen

Ook handbikers zijn van harte welkom om deel te nemen aan onze tijdritten, maar door het gebrek aan voldoende deelnemers is er geen klassement. Alleen dagprijzen bij minimaal 3 deelnemers per klasse.
Als LCCT zijn we blij dat we sinds enkele jaren beschikken over een mooie website, waarop het programma gepubliceerd wordt en waar men zich direct kan inschrijven. Waarop we alle mooie foto's kunnen plaatsen die door diverse fotografen bij elke tijdrit gemaakt worden. Verder vindt je meer informatie over de startlijsten, de uitslagen, de Parcoursen van de diverse tijdritten.

Mochten er organisaties interesse hebben om zich aan te sluiten bij de LCCT dan zijn die zeer welkom. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier of mail naar info@cycling-team-limburg.nl.

De foto's op deze website zijn gemaakt door Gerard Keijsers, Vic Geerlings, Theo Gelissen, Jeem Sportsphotography, Piet Timmer en Chris Coolen.

bottom of page