Over LCCT

De afgelopen jaren werd de Chrono Trofee al georganiseerd, met diverse tijdritten in Limburg.

Eind 2016 kwam hier een einde aan doordat de organiserende stichting stopte.
Gezien het succes namen TWC Noord-Limburg en Wielerclub Midden Limbug in 2017 het initiatief en in samenwerking met Limburg Cycling en het KNWU district Limburg werd de Limburg Cycling Chrono Trofee opgezet. Inmiddels zijn deze 2 vereniging samen met MTB Baarlo gefuseerd tot Cycling Team Limburg.

Gestart werd in 2017 met 4 tijdritten, waarvan er 2 werden georganiseerd door WC Midden Limburg en 2 door TWC Noord-Limburg. In 2019 sloot ook WCL Bergklimmers aan en organiseerden zij een prachtige tijdrit op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. En sinds 2020 is ook de rijdritorganisatie Ransdaal toegetreden en wordt de finale gereden tijdens een klimtijdrit in Ransdaal.

Inmiddels zijn Wielerclub Midden Limburg, de wedstrijdafdeling van TWC Noord Limburg en MTB Baarlo opgegaan in Cycling Team Limburg.

Namens de 3 organiserende verenigingen hebben Patrick Knoben (Cycling Team Limburg), Marcel Frissen (WCL Bergklimmers), Wim van Duivenbode (organisatie Ransdaal) en Chris Coolen (Cycling Team Limburg) zitting in de samenwerking onder de naam Limburg Cycling Chrono Trofee. Daarbij worden ze op vele fronten ondersteund door manager Milan van Wersch van Limburg Cycling en door de consul van KNWU district Limburg.

In een harmonieuze samenwerking komt elk jaar de tijdritkalender voor de Limburg Cycling Chrono Trofee tot stand.

De volgende categorieën zijn door de organisatie vastgesteld voor 2021:

- Jongens jeugd categorie 7 & Nieuwelingen                             - Meisjes jeugd categorie 6 & Nieuwelingen

- Elite/beloften/amateurs vrouwen  35-                                     - Junioren mannen

Elite/beloften/amateurs vrouwen  35+                                    - Junioren Vrouwen

- Amateurs/Sportklasse mannen 40-                                         - Masters/Sportklasse mannen 40+

- Elite/beloften mannen

Als LCCT zijn we blij dat we sinds enkele jaren beschikken over een mooie website, waarop het programma gepubliceerd wordt en waar men zich direct kan inschrijven. Waarop we alle mooie foto's kunnen plaatsen die door diverse fotografen bij elke tijdrit gemaakt worden. Verder vindt je meer informatie over de startlijsten, de uitslagen, de Parcoursen van de diverse tijdritten.

Mochten er organisaties interesse hebben om zich aan te sluiten bij de LCCT dan zijn die zeer welkom. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier of mail naar info@lcctrofee.nl.

De foto's op deze website zijn gemaakt door Gerard Keijsers, Vic Geerlings, Theo Gelissen, Jeem Sportsphotography, Piet Timmer en Chris Coolen.